Kan brusreducerande glasögon vara till hjälp vid hjärnskakning

Vår fjärde superuser, Minna Haupt sökte upp oss efter att ha drabbats av en kraftig hjärnskakning. I jakt på ett hjälpmedel mindes hon ett meddelande på LinkedIn. Kan brusreducerande glasögon vara till hjälp vid hjärnskakning?

Minna Haupt jobbar som rådgivare inom digitalisering. En kraftig hjärnskakning gjorde att hon fick välja bort saker som tidigare var självklara. ”Det var tråkigt. Jag kunde t.ex. inte titta på TV tillsammans med min familj. Jag var för trött och det var för ansträngande. Jag kunde läsa, men bara om jag satt själv i ett rum, inte med familjen runtomkring. I början vara jag väldigt ljuskänslig, behövde ha ögonlappar eller solglasögon på, men det går ju inte att titta på skärm med”.

”Var kan jag skaffa hjälp?? Plötsligt kom jag ihåg meddelandet om ett par brusreducerande glasögon på LinkedIn. Kan brusreducerande glasögon vara till hjälp vid hjärnskakning? Det var då jag kontaktade AmbiCare och fick testa ett par QuietFrames. Jag ville gärna kunna titta på TV med min familj igen. Så jag stängde av ljudet och satte på mig glasögonen. Då kunde jag titta på TV igen! ”

”Jag håller fortfarande på att lära mig vilken information som fungerar. Jag undviker t.ex. reklam och vissa kanaler. Numera kan jag sitta framför datorn utan glasögon på dagen när jag är som piggast. Men jag uppskattar verkligen avskärmningen. Det som händer när jag får för mycket intryck är att hjärnan har svårt att stänga av på kvällen.” 

När har du haft bäst nytta av AmbiCares produkt för visuell brusreducering?

👉  När det är många olika intryck och när jag känner mig trött och inte orkar fullt ut vill jag använda dem för att det är värdefullt för mig. Om jag vill fokusera och hänga med. Eller om jag vill skärma av intryck.

Kan du nämna en yrkesgrupp du tror skulle ha nytta av produkten?

👉 Kontorsarbetare! De som har varierande uppgifter där allt ingår, från att vara social, dokumentera, göra presentationer etc. Och de som har ett koncentrerat datorarbete. Kan tänka mig att det är jätteanvändbart i kontorslandskap. Alltså även i ”friskt” tillstånd.  

Har du några andra reflektioner du vill dela med dig av?

👉 Det är slående vad mycket intryck vi tar in via våra sinnen som vi i friskt tillstånd inte ens reflekterar över! Det blir väldigt tydligt hur mycket mindre kraft det tar att titta på ett mindre synfält än att titta på ett helt synfält. Jämför med solglasögon som ju också ”minskar intryck”. 


Kan brusreducerande glasögon vara till hjälp vid hjärnskakning? Känner du någon som du tror kan bli hjälpt? Tipsa om våra QuietFrames eller skriv upp dig på väntelistan så får du information så fort det går att beställa!

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

QuietFrames borde finnas i skolan

Läge för bättre arbetsro och mer fokus i klassrummet? 76% av våra användare säger sig bli mindre störda av sin omgivning när de använder QuietFrames

Podcast Framtidens arbetsliv

Vi har haft äran att vara med i Sankt Kors podcast Framtidens arbetsliv. Där belyser Thorunn det visuella bruset i vår omgivning som stjäl vårt