AmbiCare tilldelas Vinnovastöd

Vi är väldigt glada och stolta över att kunna berätta att AmbiCare tilldelas Vinnovastöd inom utlysningen Innovativa Impact startups. Projektet ökar möjligheterna att utvärdera effekterna av Visuell Brusreducering och hur QuietFrames kan hjälpa individer till ökat välmående och bättre resultat. Både för elever i skolan och medarbetare på arbetsplatsen.

Stödet innefattar flera delar

Stödet innefattar flera delar där ett syfte är att pröva olika hypoteser vi har om marknaden för att utveckla affärsmodellen. Helt enkelt att se till att vi når ut med produkten till de individer som har mest nytta av den.

Att lansera en innovation innebär att testa – mäta – värdera och omvärdera. Vi har samlat på oss massor av lärdomar hittills, tack vare alla som ställt upp i våra tidigare utvärderingar och tester. Nu har vi kommit flera steg närmre och genom att AmbiCare tilldelas Vinnovastöd kan vi gå ännu djupare i våra analyser och tester.

Utökade tester i skolmiljö

Hittills har över 100 elever från flera olika skolor i Sverige och internationellt testat och utvärderat QuietFrames, med mycket positiva resultat. Insikterna och feedback vi fått har lett oss vidare till frågor som vi nu kommer att djupdyka i, bland annat:
– Hur kan QuietFrames underlätta för särskilt intryckskänsliga elever?
– Hur kan QuietFrames underlätta för elever med dyslexi?
– Kan QuietFrames bidra till att elever med koncentrationssvårigheter kan hålla fokus längre perioder?

En tillgänglig arbetsplats

Hela idén till QuietFrames kom ur en utmattning. Hjärntrötthet, intryckskänslighet och ”energiläckage” och en önskan om att hitta tillbaka till ”sitt gamla jag” blev till drivkrafter. När det inte fanns några adekvata hjälpmedel, bestämde sig Thorunn Widö helt enkelt för att ta fram ett eget! Tillsammans med Mia Skoog som har lång erfarenhet av hälsofrämjande insatser på arbetsplatser, startades AmbiCare.

Att undersöka hur QuietFrames kan underlätta återgång i arbete efter en utmattning har därför alltid stått högt på önskelistan. Med tiden har feedback från våra användare även lett oss in på en annan viktig fråga, nämligen hur QuietFrames kan förbättra förutsättningarna på arbetsplatsen för individer med npf. I en undersökning vi gjorde i våras tillsammans med Flow2Thrive samlade vi in data från drygt 100 personer med npf som arbetar i kontorsmiljö. Det framkom flera tydliga behov som är grundläggande för en god arbetsmiljö. Fritt från auditiva och visuella distraktioner rankades väldigt högt. Hela rapporten finns här.

Vill du bidra?

Att AmbiCare tilldelas Vinnovastöd gör det möjligt för oss att undersöka effekterna av Visuell Brusreducering och QuietFrames i större skala. Jobbar du inom skolan, t.ex som specialpedagog eller speciallärare eller inom företagshälsa och skulle tycka det vore spännande att vara med i undersökningarna är du mer än välkommen att höra av dig!
Kanske sitter just du på någon expertkompetens du tycker att vi bör ta del av??

Hör av dig till någon av oss:
Mia mia@ambicare.se eller
Thorunn: thorunn@ambicare.se

Vill du läsa mer om Innovativa Impact Startups så finns information på Vinnovas hemsida.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...