10 anledningar till varför era elever ska testa QuietFrames

Nu har vi fått feedback från en av våra kunder, Österåkers kommun som via centrala elevhälsan låtit flera skolor utvärdera om deras elever är hjälpta av brusreducerande glasögon. Nedan kan du läsa kommentarerna från pedagogerna – 10 anledningar till varför era elever ska testa QuietFrames 👇

10 anledningar till varför era elever ska testa QuietFrames

Kommentarer från pedagoger i Österåkers kommun.

  1. När vi skulle göra ett läsförståelsetest så var det en elev som aktivt bad om att få låna QuietFrames för hon tyckte att de hjälpte henne att koncentrera sig på läsningen.

  2. De koncentrerade sig och fick mer arbete gjort under lektionerna.

  3. Det är lättare att få med sig QuietFrames när man behöver flytta plats eller arbeta där det inte finns tillgång till skärmar.

  4. Jag upplevde att det blev lättare för eleverna att koppla bort omvärlden och fokusera på uppgiften. Framförallt två elever blev otroligt mycket mer hjälpta. De fick ett helt annat lugn och fick mycket lättare att koncentrera sig.

  5. En elev upplevde att han fick bättre koncentration och bad flera gånger om att få använda dem.

  6. Lättare att koppla bort omvärlden och fokusera på uppgiften.

  7. Ett barn som har en enskild plats i annan del av klassrummet var med på ett annat sätt, valde självmant att sitta runt ett stort bord med klasskompisarna men hade med sig glasögon för att få sitt Space.

  8. De elever som annars reagerar på allt som händer runt dem fick lättare att hålla fokus.

  9. De som tidigare hade svårt med fokus lyckades bättre med QuietFrames.

  10. Alla elever var väldigt positivt inställda och ville gärna fortsätta att använda glasögonen.

Fler referenser

Vill du se fler än ovan 10 anledningar till varför era elever ska testa QuietFrames? Fler referenser och kommentarer från användare och reportage från SVT som intervjuar en av våra kunder hittar du här. Du kan också höra av dig till oss om du vill att vi skickar över ett infoblad där vi även skriver om vad det finns för forskning bakom Visuell brusreducering® och hur det kan påverka barns kognitiva förmåga. Du når oss enklast vi mail till info@ambicare.se.

Öppet köp i 30 dagar

På vår hemsida hittar du också länkar till vårt öppet köp erbjudande som gör det helt riskfritt att prova. Beställer ni minst 5 st före midsommar har ni 30 dagar på er att utvärdera när höstterminen startar (utvärderingsstart senast 1 sept). Är ni inte nöjda får ni pengarna tillbaka. Vi hjälper er med utvärderingsunderlag och analys.
Läs mer eller här av dig till oss så berättar vi mer om hur det funkar.

Vi finns även hos utvalda återförsäljare som du hittar på hemsida. Observera att deras villkor och priser gäller. Öppet köp erbjudandet gäller endast om ni beställer direkt av oss.

Följ oss på sociala medier

På våra sociala medier postar vi kontinuerligt nyheter, referenser och kommentarer från våra användare.
Följ oss så missar du inget!

LinkedIn
Facebook
Insta

Borde synergonomi vara en av 10 anledningar till varför era elever ska testa QuietFrames?

QuietFrames brusreducerande glasögon är ett hjälpmedel som kan hjälpa elever som är särskilt intryckskänsliga och lättdistraherade till bättre fokus. De är avskärmade på sidan och en bit in på linsen, vilket gör att de reducerar onödiga synintryck, t.ex kompisar utanför fönstret eller material på väggarna. De har även en mjuk avskärmning i ovankant som brukar uppskattas av elever som är känsliga för flimmer och-/eller skarpa ljuskällor. När vi testat glasögonen på vuxna individer i öppna kontorsmiljöer är detta en funktion som uppskattats mycket och troligtvis bidragit till minskad spänningshuvudvärk i flera fall. Är du intresserad av synergonomi kan du läsa mer om detta i ett av våra tidigare inlägg.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...