Dags att investera i ditt välbefinnande

Känner du att det börjar bli dags att investera i ditt välbefinnande? Är det nu det är rätt tid för en investering i dig själv? Våren är här och det pratas som vanligt mycket om att vara i ”toppform” inför sommaren. Men vad innebär det egentligen att vara i toppform? Ser du direkt en attraktiv, vältränad person framför dig? Och säger den bilden dig i så fall något om hur personen verkligen mår? Om hen är i toppform eller ej? Borde det inte vara lika självklart att direkt associera toppform till ett psykiskt välmående?
För att man ska må som allra bäst behöver både hjärnan och kroppen vara i toppform.

Egenfokus

Egenfokus och egenkärlek. Hur klingar det i dina öron? Att sätta sig själv i första hand är en fråga om välbefinnande och god hälsa. Många av oss behöver bli bättre på att prioritera oss själva. Idag är det vanligtvis fulla scheman i våra kalendrar. Man ska hinna med flera möten under sin arbetsdag, hämta barnen på förskolan eller besöka sina gamla föräldrar. När du väl är hemma måste maten förberedas, trots att du knappt hunnit landa och slappna av. ”Svarade jag verkligen på det där mailet.” ”Ringde jag upp min klient efter lunchen”. Tankar far omkring. Du har fullt upp i huvudet.

Vi är bra på att vara JA-sägare och ta oss an mycket uppgifter samtidigt. Men till vilken gräns? Ska det gå ut över ens privatliv så vi är helt slutkörda när vi kommer hem? Det är tid att vi tar ansvar över oss själva och vårt inre jag. Sätta oss själva i första rummet. Hur mår jag? Vad kan jag göra för att ge mig själv mer egenkärlek? Du kan börja med att lägga mer fokus på dig och ditt mående. Vissa personer investerar i sig själva genom mindfulness. Andra är ute i skogen och motionerar. Hur skapar du en inre frid och lugn?

Mycket handlar om prioritering

Just det, man pratar ofta om att kroppen behöver återhämtning och vila. Men tänker vi på att hjärnan behöver detsamma? Hjärnan som jobbar dagligen och processar yttre intryck som synintryck, ljud och beröring. Det är lika viktigt att kroppen såväl hjärnan får lugn och ro ibland. Ger vi oss själva tid för vila och återhämtning så orkar vi lättare med våra arbetsdagar. Mycket handlar om prioritering. Prioritera sitt arbete är väldigt viktigt. Frågan är om vi prioriterar oss själva tillräckligt.

För oavsett om du är en hårt arbetande karriärskvinna- eller man, studerande eller arbetssökande eller annat, är risken stor att bli dränerad på energi. När våra hjärnor blir bombarderade med syn/ljudintryck 9 timmar per dag är det inte konstigt att den känns trött på kvällen.

Så, vill du vara en person som mår bra och är glad både på arbetet och hemma? Tänk om det fanns något som gjorde dig mindre orkeslös. Där du kan skärma av alla intryck så du får mer energi över efter arbete/skola. Att hjärnan får avlastning och utrymme för vila.

QuietFrames

Kan hjärnan verkligen få avlastning? Ja, det kan den. Med hjälp av brusreducerande QuietFrames kan du skärma av från dagliga intryck som din hjärna behöver bearbeta. Som vi berättat tidigare, minskar visuell brusreducering belastningen på hjärnan. Det får oss att känna oss mindre stressade, mer produktiva och ger oss mer energi över. Just den energin du saknar efter en stressig arbetsdag. Vare sig du befinner dig i en öppen kontorsmiljö eller kollektivtrafiken. Och för dig som helt enkelt vill ha mer energi över efter arbetsdagen är slut.

Är det inte dags att investera i ditt välbefinnande? Få en nystart och satsa mer på topphälsa i ditt liv. Klicka här för att läsa mer om våra brusreducerande QuietFrames.

För att få tips på avslappningsövningar och hur du kan komma ner i varv. Klicka här.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel