Maxa effekten av dina QuietFrames

Upp till 80% av intrycken som hjärnan bearbetar under en dag kommer via synen.
Vår hjärna är ”kvar på savannen” där vår överlevnad hängde på att vi tog in alla intryck, särskilt om de kom från sidan. Idag ser våra liv annorlunda ut. Vi utsätts för miljontals synintryck som belastar vår hjärna i onödan. Det var för att minska denna belastning som vi började utveckla våra brusreducerande glasögon.
Men hur funkar egentligen QuietFrames och hur kan du maxa effekten? Här kommer flera användbara tips som kan öka din livskvalitet!

När ska jag använda mina QuietFrames?

Du väljer själv när du vill använda dina brusreducerande glasögon. Det hör så klart också ihop med varför du använder dina QuietFrames. Öka fokus? Minska huvudvärk? Avlasta hjärnan? Du behöver inte använda dina QuietFrames hela dagen för att de ska ge effekt. Vi rekommenderar att du provar dig fram.

QuietFrames i en öppen kontorsmiljö

WOW! Fördelarna med att använda QuietFrames i en öppen kontorsmiljö är så många att vi varit tvungna att begränsa oss. Nedan ser du våra favoriter.

1) Ökad fokusförmåga

Tänk att ett så enkelt biohack som att sätta på sig ett par brusreducerande glasögon kan göra att du fokuserar bättre! Inte bara om du sitter med en specifik arbetsuppgift som kräver hög koncentration, som till exempel att läsa och granska ett viktigt avtal eller producera en text. Ökad fokusförmåga behövs vid många olika situationer. Särskilt om du sitter i en snar deadline eller känner dig stressad. Flera saker händer när du använder dina brusreducerande glasögon:

a) Du visar din omgivning att du inte vill bli störd.
Dina kollegor ser att du sitter med dina QuietFrames och förstår att du just nu håller på med en viktig arbetsuppgift som kräver koncentration och fokus. Det minimerar onödiga avbrott dvs frågor som inte är akuta får vänta och du slipper en massa onödig ställtid – dvs den tid det tar för dig att återfå koncentrationen på uppgiften du höll på med. Enligt hjärnforskaren Katarina Gospic är ställtiden varje gång du blir avbruten är mellan 20 och 25 minuter! Läs mer

b) Du promtar din egen hjärna till fokus
När du tar på dina QuietFrames säger du till din hjärna att ”nu ska vi koncentrera oss på den här uppgiften”. Det blir lättare att släppa andra tankar och allt som händer runtomkring.

Har du hört talas om ”Pomodorometoden”?
Det är ett tidsplaneringsverktyg som syftar till att man ska bli mer effektiv. Man delar upp sitt arbete i 25-minutersfaser där man har fullt fokus på en uppgift för att sedan ta en kort paus. Det är ett bra sätt att få in rörelsepauser under arbetsdagen – alltså bra för din hälsa, men det gör också att du känner att du får saker gjorda och kan underlätta prioriteringen. Pomodoro kommer från det italienska ordet tomat – det var en italienare som kom på metoden och ”äggklockan” han använde för att hålla tiden såt ut som en tomat.

👉 Vi rekommenderar istället att du promtar till fokus med ett par QuietFrames och att du håller tiden med hjälp av valfri klocka/ timer.

2) Avlastning för hjärnan

Nu är vi tillbaka där vi började. 80 % av intrycken din hjärna bearbetar kommer från synen. När du jobbar behöver din hjärna ta in och sortera allt – även det som inte tillhör arbetsuppgiften. ”Behöver jag intrycket för att överleva? Bidrar det till mitt välmående? Är det ett potentiellt hot?”. Det görs på en millisekund och du märker det inte själv, men det är sortering som sker på bekostnad av din hjärnas bandbredd.

Vi kan reducera visuellt brus på olika sätt – precis som vi kan reducera de ljud och brus som vi inte behöver med ett par hörlurar eller öronproppar. Fundera över hur mycket intryck du utsätts för under en dag på kontoret. Hur mycket av det du ser tillför något? Behöver du veta när din ena kollega hämtar kaffe? Eller när den andra tar emot ett besök? Vill du ens veta när hen går på toaletten? Eller går iväg för att ringa ett mobilsamtal?

👉 Spara på din energi genom att reducera intryck som belastar din hjärna i onödan!

3) Bättre synergonomi

QuietFrames avskärmning i ovankant gör att du utsätter dig för mindre flimmer från dålig LED belysning – som tyvärr är väldigt vanligt förekommande i våra kontorslandskap. Många vet att det finns en koppling mellan belysning och huvudvärk, men visste du att även andra fysiska besvär som smärta i nacke, rygg och axlar kan kopplas till syn och belysning? När ljuset är dåligt tenderar vi ofta att kompensera med vår sittställning, vilket i längden kan leda till att vi får ont i kroppen för att vi sitter dåligt.

👉 Dessutom har QuietFrames ett blåljusreducerande komfortfilter för den som önskar. För hög exponering av blåviolett UV ljus – för många timmar framför en skärm, kan ge symptom som torra och trötta ögon och huvudvärk. Men de kan också göra det svårare att bibehålla fokus och till och med störa din sömn. Filtret som används i QuietFrames reducerar upp till 420nm så det ska inte störa den cirkadiska rytmen (dygnsrytmen).

När du reser kollektivt

Ibland kan det vara skönt att slippa alla intryck och allt som händer runtomkring. Särskilt om du arbetar medans du reser, på tåget, i väntan på flyget eller när du sitter på bussen. Med QuietFrames blir det fullt fokus på uppgiften du har framför dig – även om det bara är en spännande deckare eller roman.

När du vistas i röriga miljöer

Är du som så många andra extra intryckskänslig? Flera av våra användare vittnar om att QuietFrames underlättar vistelse i röriga miljöer som exempelvis köpcentra eller gallerior.

Hur du använder dina QuietFrames

Innan du börjar använda dina QuietFrames är det viktigt att du ställer in dem så att de sitter bekvämt. Det gör du genom att justera näsvingarna och skalmarna. Dina QuietFrames ska ligga mjukt mot huden, men behöver inte vidröra överallt. Försök minimera springor i ovankant – särskilt om du vet med dig att du är känsligt för ljus. Kolla gärna på videon: Hur du ställer in dina QuietFrames för optimal komfort och effekt.

OBS…

❗️ I början kan det ta ett tag för hjärnan att anpassa sig och du kan känna ett lätt illamående. Börja i så fall med att använda dina QuietFrames kortare stunder (ca 15 min) för att sedan successivt öka din användning.

❗️ Du ska inte använda QuietFrames i trafiken, eller i situationer där du behöver ditt perifera seende!

Hjälp oss

QuietFrames är en helt ny produkt. För att den ska bli så bra som möjligt och vi ska kunna nå ut till och hjälpa så många som möjligt till en bättre livskvalitet, behöver vi din hjälp. Svara på 5 korta frågor så är du med och bidrar!

🎉 Nu finns våra QuietFrames tillgängliga även för privatpersoner på QuietFrames.store.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel