”Organisationsförändring på planetnivå”

Hur ska det bli när vi kommer tillbaka till arbetsplatserna i höst? Kommer vi ens tillbaka? Hur blir det nya normala? Att leva i ovisshet är obehagligt och tar energi. Så förbereder du dig mentalt inför hösten.

Osäkerhet inför den hybrida arbetsplatsen

Som en gigantisk organisationsförändring på planetnivå. Allt vi tänkt om kontorsjobb har kastats omkull och nu ska vi tillbaka till ett nytt normalläge. Hur gör vi på bästa sätt? Vad behöver vi tänka på?

Det känns som att flytta till en ny bostad. Du har en idé om vad du ska packa med dig, du vet ungefär vad som får plats, vad du behöver köpa till och du har en föreställning om hur fint och fixat det ska bli i ditt nya hem. Innan du har satt dig ner och planerat ordentligt, innan du faktiskt har flyttat, bott in dig och rotat dig känns det mesta rätt fluffigt, förväntansfullt och ibland ganska jobbigt faktiskt. (Eller så är du en flyttninja som vet exakt hur du ska lägga upp allt utan att behöva lägga speciellt mycket energi eller tankekraft på det.)

Övergången till hybridkontor är något som få av oss gjort tidigare. Det är obehagligt att leva i ovisshet, stå ut med att inte veta. Våra hjärnor försöker ständigt förutspå framtiden. När vi inte har erfarenheten sedan innan skannar vi av möjliga utfall och fastnar lätt i tankeloopar. Om du är en person som har lätt att hamna i grubblerier, eller har en medarbetare som har tendenser åt det hållet så bör du absolut läsa Thorunns tips!

👉 arbetsplatsenifokus.se

Dela:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andra läste också...