”Organisationsförändring på planetnivå”

Hur ska det bli när vi kommer tillbaka till arbetsplatserna i höst? Kommer vi ens tillbaka? Hur blir det nya normala? Att leva i ovisshet är obehagligt och tar energi. Så förbereder du dig mentalt inför hösten.

Osäkerhet inför den hybrida arbetsplatsen

Som en gigantisk organisationsförändring på planetnivå. Allt vi tänkt om kontorsjobb har kastats omkull och nu ska vi tillbaka till ett nytt normalläge. Hur gör vi på bästa sätt? Vad behöver vi tänka på?

Det känns som att flytta till en ny bostad. Du har en idé om vad du ska packa med dig, du vet ungefär vad som får plats, vad du behöver köpa till och du har en föreställning om hur fint och fixat det ska bli i ditt nya hem. Innan du har satt dig ner och planerat ordentligt, innan du faktiskt har flyttat, bott in dig och rotat dig känns det mesta rätt fluffigt, förväntansfullt och ibland ganska jobbigt faktiskt. (Eller så är du en flyttninja som vet exakt hur du ska lägga upp allt utan att behöva lägga speciellt mycket energi eller tankekraft på det.)

Övergången till hybridkontor är något som få av oss gjort tidigare. Det är obehagligt att leva i ovisshet, stå ut med att inte veta. Våra hjärnor försöker ständigt förutspå framtiden. När vi inte har erfarenheten sedan innan skannar vi av möjliga utfall och fastnar lätt i tankeloopar. Om du är en person som har lätt att hamna i grubblerier, eller har en medarbetare som har tendenser åt det hållet så bör du absolut läsa Thorunns tips!

👉 arbetsplatsenifokus.se

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel