Superuser nr 3 – ser fördelar för många som vill kunna fokusera bättre

Vår tredje superuser är Gloria Kraus, VD för Hollbium och Little Snooze. Hon har en Magisterexamen i hållbarhet, Kandidatexamen i ekonomi, har varit trainee på Europeiska Kommissionen, har erfarenhet inom bank, internationella forskningsprojekt och en av Nova 111 toppkandidater inom ”Impact and Sustainability” i Sverige under 35. Gloria har använt brusreducerande glasögon under en längre tid och ser verkligen fördelar för många som vill kunna fokusera bättre.  

När har du haft bäst nytta av AmbiCares produkt för visuell brusreducering?

👉 Jag använder glasögonen när jag behöver koncentrera mig mycket på en uppgift. Ibland har de varit bra även när jag har varit tankspridd eller haft för mycket att tänka på samtidigt, för att liksom prompta fokusläge. Glasögonen är bra när man behöver fokusera på en sak som tar lite längre tid att komma in i. Om jag behöver jobba med stora och komplicerade uppgifter hjälper glasögonen mig att hamna i djupfokus, till exempel stora Excel-dokument. 

Det blir som en rutin och en psykologisk effekt. Precis som att man lyssnar på lugn musik och inte hiphop när man gör yoga använder jag glasögonen för att både förbereda mig för att komma i fokusläge och tar av mig dem för att komma ur fokusläge igen.  

Glasögonen ger en signal till mina kollegor att jag inte är på prathumör just nu och inte vill bli störd. När jag tar av mig dem öppnas min egen vy upp och jag visar mig även tillgänglig för kollegorna.   

Kan du nämna en yrkesgrupp du tror skulle ha nytta av produkten?

👉 Jag vet ju att produkten från början kom till som en lösning för intryckskänsliga personer, men jag tror att målgruppen är mycket bredare än så. Alla som tycker att det kan vara svårt att koncentrera sig när kollegorna går förbi kommer att vara hjälpta av glasögonen. Jag tror att personer som behöver prestera under tidspress eller som har uppgifter där djup koncentration behövs kommer ha stor nytta av glasögonen.

Har du några andra reflektioner du vill dela med dig av?

👉 Det är en väldigt smidig lösning för användaren. Jag sätter bara på mig dem och så fungerar det. Ingen behöver lära sig hur man använder dem. Och det är ju bra att de är lika ett par vanliga glasögon. Jag ser just nu fram emot att testa den nya modellen och fler färger!  


Tänker du också att brusreducerande glasögon har fördelar för många som vill kunna fokusera bättre? Sugen på att testa? Skriv upp dig på väntelistan så får du information så fort det går att beställa!

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

QuietFrames tilldelas Red Dot Award

I måndags fick vi den fantastiska nyheten att QuietFrames tilldelas ett av de mest eftertraktade internationella designprisen som finns: The Red Dot Award: Product Design

QuietFrames en livsinvestering! Bilden visar en öppen bok med bokstäver som flödar ut

QuietFrames är en livsinvestering!

Dominique Jassy, legitimerad psykolog har testat våra brusreducerande glasögon, QuietFrames på ett trettiotal barn och ett tjugotal vuxna, både med och utan npf diagnos. Hennes