Funkar QuietFrames i skolan?

Efter att vi varit med i Draknästet var det många som hörde av sig och frågade, funkar QuietFrames i skolan? Kan de hjälpa elever med npf? Finns de i barnstorlek?
Vi hade då testat både på arbetsplatser och på individnivå och sett att personer som är intryckskänsliga och lättdistraherade upplevde särskilt stor lättnad. En av dem är Niclas som utvärderat hur brusreducerande glasögon kan hjälpa individer som har adhd eller add.
Här kan du läsa om hans upplevelser och reflektioner.

Får eleverna mer gjort när de använder QuietFrames?

Den första skolan att testa brusreducerande glasögon blev Mälarhöjdens skola. Samtliga elever i en åk 4 erbjöds att prova. Det vi främst ville undersöka var om:  

👓 eleverna blev mindre störda av kompisarna runt omkring  
🏫 eleverna tyckte det var lättare att koncentrera sig
✏️ eleverna fick mer gjort när de använder QuietFrames

Vad säger eleverna – funkar QuietFrames i skolan?

Resultatet av undersökningen var tydligt. Både lärare och lever upplevde att de fick mer gjort och att det blev en lugnare atmosfär i klassrummet. Fokus och bubbla var det vanligast förekommande kommentarerna när eleverna fick beskriva hur de upplevde effekten och vad de gillade. Men också att de var coola och sköna att ha på sig 😊. De blev faktiskt till och med omskrivna i skoltidningen!

Här delar vi med oss några av deras kommentarer 👇

1) ”Dom skärmar av. Det blir som en bubbla”
2) ”Att man kan koncentrera sig bättre”
3) ”Jag blir lite mindre stressad”
4) ”Att man fokuserar och får mer gjort”
5) ”Att det blev lättare att hamna i sin egen lilla bubbla”
6) ”Man är typ i sin egen bubbla”
7) ”Att man kan fokusera lite bättre”

Ett bidrag till en mer tillgänglig lärmiljö

Med QuietFrames hoppas vi kunna bidra till att skapa en mer tillgänglig lärmiljö för elever som har särskilda utmaningar att hålla fokus. Har ni elever som du tror skulle vara hjälpta brusreducerande glasögon?
Är du nyfiken på att testa i er skola? Anmäl intresse och skriv upp er på väntelistan här.

Du hittar också mer information på temat funkar QuietFrames i skolan här. Där kan du t.ex läsa om 7-åriga Elise som blir intervjuad av SVT Nyheter Norrbotten samt hur specialpedagogen på hennes skola tycker att det är ett användbart verktyg i deras arbete med att npf-säkra skolan.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel