Superuser nr 1 – Leg. arbetsterapeut

Är du nyfiken på vad brusreducerande glasögon kan göra för dig och dina medarbetare?
Då ska du läsa intervjuerna med våra superusers som alla testat våra glasögon under en längre period. De kommer presenteras både här på bloggen och på AmbiCares LinkedIn sida framöver.
Vår första superuser att bli presenterad är Jonas Bergsten, leg. Arbetsterapeut med 25 års erfarenhet. Nedan ser du vad Jonas ser för fördelar med visuell brusreducering® och AmbiCares brusreducerande glasögon.

När har du haft bäst nytta av AmbiCares produkt för visuell brusreducering?

👉 När jag sitter och ska fokusera. Jag är miljöstyrd – om någon går förbi min plats kan jag inte låta bli att titta upp. Det tar fokus från uppgiften jag håller på med, även om jag inte pratar med personen. Så jag märker stor skillnad på när jag använder dem och inte. Den djupa koncentrationen och ljusavskärmningen gör att kontrasten på skärmen förbättras.  

Kan du nämna en yrkesgrupp du tror skulle ha nytta av produkten?

👉 Programmerare. De sitter ofta i öppna landskap och de behöver komma ner i djupkoncentration för att kunna utföra sitt arbete. Tänk vilka produktivitetsvinster det kan bli ifall de undgår att bli störda 4-5 gånger/dag. Minst 1 arbetsdag i veckan!

Har du några andra reflektioner du vill dela med dig av?

👉 I många asiatiska kulturer skulle man aldrig störa en person som sitter och tittar rakt ut i luften. Man skulle förutsätta att hen håller på med eller tänker på något viktigt. I vår västerländska kultur är det ok att avbryta och fråga ifall man får lov att störa. Då tappar man fokus. Och att sätta upp flaggor och lappar funkar inte, vi klampar ofta in i alla fall eller så glömmer vi ta ner flaggan. Med glasögonen blir det naturligt att använda dem när man vill fokusera och skicka en signal att man inte vill bli störd, det går inte att missa. Utformningen gör man kommer ihåg att ta av sig dem när man exempelvis ska hämta kaffe eller inte längre vill vara i focusmode. 

💡 Jag har lång erfarenhet av att jobba med personer med hjärnskador. I många avseenden är det liknande svårigheter som drabbar personer som har eller lider av sviter efter en utmattningsdepression. Man blir lättdistraherad och får lätt kognitiv svikt så det gäller att minska på intrycken. Dessa personer kan få stor hjälp av visuell brusreducering.

Nu vet du vad Jonas ser för fördelar med visuell brusreducering® och AmbiCares brusreducerande glasögon. Kanske har du också fått en bättre bild av vad brusreducerande glasögon kan göra för dig och dina medarbetare.

Håll utkik – nästa vecka får du lära känna en ny Superuser!

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel