En testares dagbok – Fridas reflektioner

”De signalerar till hjärnan att det är dags att fokusera”

Vi lät Frida Spikdotter Nilsson från Skrivplaneten testa våra brusreducerande glasögon under två veckor. Redan efter fyra dagar upplevde hon oväntade effekter – ”De signalerar till hjärnan att det är dags att fokusera”. Och det tog bara 9 dagar innan hon började längta efter dem!
Läs mer om hennes upplevelser och reflektioner i ”En testares dagbok” nedan.

Dag 1: Körde en timme på kontor. Ett lugn i ansiktet efteråt. Kändes ”sådär” när andra tittade på och undrar. Möjligen en flight huvudvärk senare under dagen, men behöver ej vara relaterat till glasögonen. 

Dag 2: Två timmar hemma vid köksbordet under bokskrivning. Tillsammans med musik väldigt skönt! Barnen kommer och stör och undrar vad jag har på mig, men vänjer sig snart.

Dag 3: Två timmars bokskrivning hemma. Registrerar och konstaterar att tankarna i huvudet är det värsta störningsmomentet för mig denna dag. 

Dag 4: Två timmar bokskrivning. Nu börjar man vänja sig och lite grann längtar man efter att få skärma av. 

Dag 5: Bokskrivning både för- och eftermiddag. Hemma. Upplever alltmer att glasögonen blir en liten ritual. De signalerar till hjärnan att det är dags att fokusera. Detta är en oväntad effekt för mig. 

Dag 6: Helg. Använder dem vid läsning. Känner att jag vill komplettera med musik för att kokonga fullt ut. 

Dag 7: Testar dem i ”vanligt” adminjobb – svarar på mail, hänger i sociala kanaler. Upplever extra starkt kontrasten till fokusjobbet som skrivandet innebär. I den här kontexten hjälper dem mig inte lika mycket. Jag tänker på att jag har dem på mig och tar av dem efter en stund. Det är som att arbetsuppgifterna behöver lira med glasögonen. 

Dag 8: Har nu börjat använda dem främst till bokskrivande och registrera främst hur skönt det är att slippa det perifera seendet, både på kontor och hemma. Jag ser eller hör inte (har musik) när folk kommer och går i köket och det är en enorm befrielse. Lånar även ut dem till min partner som fascineras och blir sittande med dem nån timme. Han upplever sig avslappnad runt ögonen efteråt. 

Dag 9: Har med mig dem till kontoret, ungefär som jag packar annat – block, pennor och dator. Men det är fortfarande ett litet motstånd att använda dem bland okända människor. Vill gärna ta av dem när folk tittar och det blir svårare med fokuset. Känner att jag behöver förklara varför jag har dem. Men när jag gör det blir folk nyfikna! Bara en vanesak skulle jag tro. 

Dag 10: Längtar efter att ha dem på mig när jag skriver. 

Dag 11: Börjar tänka på dem som ett arbetsredskap. Konstaterar att jag inte besvärats av dem fysiskt någon gång. Dvs de halkar inte ner, känns inte obehagliga eller skaver. De sitter perfekt på mig.

Dag 12: Reflekterar över att jag, som är närsynt, är van vid glasögonen sen barnsben, samt att jag i mörker/kvällstid numera är lite beroende av mina läsglasögon när jag skriver. Tänker att det inte kommer gå att kombinera med glasögonen som de är utformade nu. Men antar att de går att få slipade också, för den som har det behovet. *

———————————————–

* För att svara Frida: ja, det kommer gå alldeles utmärkt att få individuell slipning!

Vill ni också testa brusreducerande glasögon på ditt jobb?

Vi på AmbiCare vill att du ska ha bättre förutsättningar för fokus, arbetsro och ökat välbefinnande. Vill ni prova brusreducerande glasögon på er arbetsplats? Klicka vidare så får du veta hur här eller läs om Visuell brusreducering här.

Om du har fler frågor om visuell brusreducering® når du oss på mia@ambicare.se 

Mer kunskap om arbetsmiljö, visuell brusreducering och brusreducerande glasögon finns i våra artiklar på LinkedIn eller på arbetsplatsenifokus.se.

–> Nyfiken på Frida Spikdotter Nilsson och Skrivplaneten? Frida har fantastiska kurser i Storytelling och medveten kreativitet på Skrivplaneten. Hon skriver också en inspirerande blogg på Spikdotter.se och är en sann inspiratör och glädjespridare på LinkedIn.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...