Ville öka sitt fokus – QuietFrames gav effekt

Vår Superuser nr 5, Magnus Andersson jobbar som IT-konsult på Advania. Han upplevde att han hade problem med att behålla fokus i det öppna kontorslandskapet och testade QuietFrames brusreducerande glasögon för att han ville öka sitt fokus. Inte för att kollegorna aktivt störde honom, utan snarare för att han har lätt att ”låta sig” bli störd i kontorsmiljön. Hans upplevelse är att QuietFrames gett god effekt – även då han suttit hemma där det varit distraktionsfritt och lugnt omkring honom.

När har du haft bäst nytta av AmbiCares produkt för visuell brusreducering?

👉 När jag använt dem på kontoret har jag sluppit se när folk springer förbi. Jag är nyfiken på vad som händer och hör och ser det som händer runtomkring. Med glasögonen på får jag mer fokus framåt och vrider inte lika mycket på huvudet. Jag upplevde även att ljudbruset dämpades. Det var skönt att ha dem på!

Vanligtvis har jag två skärmar framför mig. Men även två skärmset, dvs en skärm snett bakom mig där jag har chattar och teams. Glasögonen minskar synfältet – innan har jag sett när folk pingar på mig. Även om jag medvetet har ljudlöst på för att inte bli störd, syntes det i ögonvrån. Nu har jag kunnat vara mer fokuserad och fått välja aktivt att kolla om någon pingat på mig. Det har t.o.m. kunnat gå en hel timme utan att jag sett notifikationen!

Det blir som en psykologisk effekt att jag inte sitter och flackar lika mycket med blicken, eller flippar mellan olika fönster och skärmar. Jag har ibland svårt att ta tag i saker och kan vara lite i valet och kvalet med vad jag ska prioritera. Om någon frågar något kan jag också ha svårt att hitta tillbaka. Här upplever jag faktiskt att glasögonen gett mig mer psykologiskt fokus. Glasögonen har hjälpt mig.

Kan du nämna en yrkesgrupp du tror skulle ha nytta av produkten?

👉 De flesta som behöver arbeta fokuserat vid en datorskärm i någon form. De som behöver fokusera längre stunder på mer avancerade operationer. Inom mjukvaruutveckling när man sitter och kodar. När man har uppgifter som kräver fokus under längre perioder.

Har du några andra reflektioner du vill dela med dig av?

👉 Jag såg att de har blåljusreducering och går att få slipade som terminalglasögon eller enligt individuellt recept, det är ju väldigt bra!

Det största vinsterna för mig har varit i det öppna landskapet. Jag blir lätt störd i öppet landskap. Med glasögonen sitter jag inte och flackar lika mycket med blicken. Och jag har kunnat vara mer fokuserad. Inte hållit på med annat och flippat runt, t.ex. teams med andra skärmar. Jag har inte ens tänkt på när folk blippar på mig.


Magnus testade brusreducerande glasögon för att han ville öka sitt fokus – QuietFrames gav effekt. Är du också nyfiken? Läs mer här eller skriv upp dig på väntelistan!

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...

Bättre koncentration och fokus. Foto på elever som bär QuietFrames från ett reportage i lokaltidningen.

Bättre koncentration och fokus

Bättre koncentration och fokus är två saker som eleverna på F-2 skolan Robinson Valsön tycker är bra med brusreducerande glasögon. De testar just nu QuietFrames

Pojke sitter i en fåtölj och läser fokuserat med sina svarta QuietFrames. Texten handlar om Arbetsminne, koncentration och fokus.

Arbetsminne, koncentration och fokus

Arbetsminne, koncentration och fokus – hur hänger det ihop egentligen? Det talas mycket om koncentrationssvårigheter i klassrummet och om att barnens uppmärksamhetsförmåga går åt fel