Reportage om QuietFrames på SVT 

Idag visas ett reportage om QuietFrames på SVT Nyheter Norrbotten 🙌. Inslaget är från Fagernässkolan i Boden som var en av de första skolorna att utvärdera QuietFrames när vi började testa i skolor förra våren. I reportaget intervjuas både specialpedagogen Helén Johansson och 7-åriga Elise som fått ett par av glasögonen som köpts in.  

Det har blivit magiskt 

”Det har blivit magiskt” – säger Helén. Hon berättar också om varför det finns ett behov av brusreducerande glasögon och hur avskärmningen kan hjälpa elever som vill ha koll på allt som händer runtomkring och som kan ha svårt att sitta still och hålla fokus.  

Svårt att jobba när det är “babbligt” – brusfria glasögon får högt betyg

“Jag tycker att det är svår att jobba när det är “babbligt” säger Elise, men med glasögonen går det bättre. Hon säger själv att hon får mer gjort och det är lättare att hänga med i skolarbetet under dagarna. När hon har glasögonen kan hon “jobba, jobba, jobba, jobba, jobba”. 

Positiva resultat från flera skolor

Under hösten har drygt 25 skolor testat och vi ser väldigt positiva resultat. Flera elever säger att det blir lättare att läsa längre texter, de får mer gjort och det blir lättare att sitta still. Flera klasslärare nämner också att de ser flera positiva effekter. Elever som blir mer produktiva, men också att det påverkar atmosfären och skapar ett lugn i klassrummet.

I ett tidigare inlägg berättar psykologen Dominique Jassy om sina erfarenheter när hon testat QuietFrames på ett 30-tal elever. Hon har jobbat med koncentrations- och uppmärksamhetssvårigheter inom skolan i 20 år. Genom åren har hon sett hur öronproppar och sen hörselkåpor har gjort att elever har kunnat förbättra sina resultat Nu ser hon glasögonen som ett väldigt bra komplement och alternativ till keps och luvtröja som många elever annars väljer att bära idag.

”Visuell och auditiv avgränsning fungerar, oavsett om det är barn, ungdomar eller vuxna. De säger att de får hjälp att slappna av. När de inte behöver inte ha koll på så många faktorer samtidigt har de lättare att komma ihåg det de har läst eller gjort. Jag har intervjuat barnen efteråt, 8 av 10 säger att de känner sig lugnare och mindre stressade. Prestationsångesten minskar och de kan göra mer och få bättre resultat.”

Läs hela inlägget här

Länkar till reportage om QuietFrames på SVT

Se inslagen här: 
Intervju med specialpedagog: länk till SVT
Intervju med elev som betygssätter brusfria glasögon: länk till SVT

Vill du veta mer om våra brusreducerande glasögon och hur de funkar i skolan? Boka ett möte med oss via formuläret eller läs mer.

Dela:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andra läste också...